• Solliciteren
 • Blockchain & IoT

  Tijdens deze stage ontwerp en implementeer je een systeem waarbij mensen hun fiets kunnen verhuren op basis van gedecentraliseerde technologie. Je zal hierbij gebruik maken van Blockchain enerzijds en een IoT-device, namelijk een smart lock, anderzijds. Op die manier kunnen we samen de brede toepasbaarheid van Blockchain demonstreren in een tastbare case.

  De opdracht

  Je herkent de situatie ongetwijfeld: als student is het vaak niet makkelijk om een goed sociaal gevuld leven financieel te overbruggen. Een studentenjob vraagt tijd en afhankelijkheid van een werkgever, maar zonder wordt het financieel helemaal lastig. Misschien heb je al wel eens gehoord van een deeleconomie: een bepaalde persoon A levert eenvoudige diensten aan persoon B, zonder de tussenkomst van een werkgever, maar tegen een kleine vergoeding.

  De vraag echter is: hoe zorgen beide partijen er voor dat ze niet bedot worden? Een nog betere vraag is: wat of hoe kan ik bijdragen tot dergelijke deeleconomie? Het antwoord is niet ver te zoeken en simpel: doe het met je fiets! Verhuur je fiets tijdens de momenten dat je hem niet nodig hebt aan mensen die er op dat moment op een bepaalde plaats dringend één nodig hebben. 

  Met blockchain technologie kunnen we garanderen dat personen elkaar niet kunnen bedotten, doordat elk van beiden gehouden wordt tot de overeenkomst die ze gemaakt hebben. Dit omdat niemand die overeenkomst meer kan wijzigen of ongedaan maken. 

  Wat wij verwachten

  Wij zoeken voor deze stage twee studenten die niet vies zijn van een stevige uitdaging en hun opgedane kennis graag in de strijd gooien bij het oplossen van een niet voor de hand liggende case. Op technische vlak verwachten we 

  • dat je kennis en basiservaring hebt met minstens 1 object-georiënteerde taal 
  • je ervaring hebt met HTML/JS/CSS. Technologieën als AngularJS, Ionic, etc zijn een plus 
  • je bent bekend met relationele databanken 
  • kennis van cryptografie en/of gedistribueerde systemen en/of computernetwerken is een plus 
  • kennis van Java en/of Swift en/of XCode is een plus 

  Wat jij mag verwachten

  Jij mag van ons verwachten dat we je laten werken aan een relevante opdracht waarbij er gebruik gemaakt wordt van state-of-the-art technologieën als Solidity en Ethereum. Je werkt dagelijks samen met onze experten inzake Blockchain en gedecentraliseerde systemen. Je zal werken met: 

  • Ethereum / Solidity 
  • Ionic / Java 
  • HTML/CSS/JS 
  • Smart locks 

  Bovendien zullen we het project te lijf gaan op een agile manier waardoor je ook nog ervaring op doet met: 

  • Agile/SCRUM 
  • Jira 
  • Git (Flow) 

  Om het pakket compleet te maken, zal je ook nog een aantal dagen bijleren in onze Trase University over Blockchain, Ethereum, Smart Contracts, etc… 

  Logo Trase

  Trase

  Gedecentraliseerde technologie? Trase daagt je uit!

  Match made in heaven
  Trase deelt een gezamenlijk geloof in gedecentraliseerde technologie. Bij Trase zijn strategisch advies en technische expertise complementair, enkel zo kunnen we een duurzame oplossing bieden.  

  End-to-end Blockchain partner
  Trase is de partner die meegroeit, de wegwijzer die je begeleidt doorheen het Blockchainlandschap. Samen bewandelen het pad naar end-to-end oplossingen die jouw vraag, maar ook die van je team en klanten, beantwoorden.

  Meer weten over Trase?
  Neem dan zeker een kijkje op de website!

  Interesse?

  Interesse?

  Sta je te popelen?
  Stuur een mailtje naar stage@contribute-group.be en overtuig ons van jouw kracht!