• Solliciteren
 • Uitwerken moderne monitoring environment

  Nieuwe technologieën en een snel evoluerende infrastructuur, maken het moeilijk om op een “klassieke” manier om te gaan met monitoring. In deze stage opdracht willen we een modern monitoring platform opzetten voor een agile infrastructuur.

  Taakomschrijving

  Agile is een term waar de meeste ontwikkelaars en bedrijven ondertussen mee vertrouwd zijn. Heel wat bedrijven maken gebruik van de Agile-principes om hun ontwikkeltrajecten te optimaliseren. De laatste jaren merken we dat ook infrastructuurteams Agile-principes proberen toe te passen in het dagelijks beheer van hun serveromgevingen. De opmars van de DevOps-principes maakt het voor de nieuwe teams mogelijk om snel nieuwe servers en services klaar te stomen voor productie; i.e. de zogenaamde Agile Infrastructuur.

  Deze nieuwe technologieën in combinatie met snel veranderende infrastructuur, maakt het moeilijk om op een “klassieke” manier om te gaan met monitoring. Containers en cloud instances laten geen sporen na en kunnen dus niet meer gebruikt worden om post-mortem onderzoek te gaan doen bij incidenten. Daarom moeten sysadmins opzoek naar nieuwe vormen van monitoring.

  Inhoud stage

  We zetten een modern monitoring platform op voor agile infrastructuur. Daarbij willen we vooral rekening houden met:

  • Het feit dat servers snel in werking gezet kunnen worden, maar even snel weer kunnen verdwijnen
  • Sterke focus op application performance en business metrics, meer dan de klassieke CPU en geheugen checks.
  • Visualisatie van de gemonitorde metrics en infrastructuur.

  Als het platform klaar is moet het mogelijk zijn om:

  • Bij het aanmaken van een nieuwe servers (of container) die automatisch te laten verschijnen in de monitoring tool
  • Visualisaties te maken van de gemonitorde gegevens
  • Op een centrale plaats (het monitoring platform) de ruwe data te bevragen waarop de monitoring gebaseerd is.

  Wat we verwachten

  Als DevOps-engineer volg je de principes van het Agile Manifesto en werk je in de context van een echt Agile project. Dat wil zeggen dat je een "klant" krijgt die de noden zal omschrijven in de vorm van Business Value cases. Daaruit distilleer je dan zelf de technische eisen en werk je in Sprints aan de uitwerking.

  Op regelmatige tijdstippen geef je dan een stand van zaken en kunnen de vereisten van de klant bijgesteld worden. Die neem je dan mee in je verdere project. Op die manier leer je werken als een developer en als een operations engineer zodat je op het einde van je project het DevOps-principe volledig in je vingers hebt.

  Logo Bryxx

  Bryxx

  Wie is Bryxx?

  Bryxx levert de expertise die nodig is voor business webapplicaties. Niet alleen als Oracle middleware expert, maar ook als Oracle Managed Service Provider. We staan in voor de installatie, het beheer, de optimalisatie en de bewaking van Oracle middleware- en database-infrastructuur. Ons team is meer dan klaar om infrastructurele uitdagingen aan te gaan en nieuwsgierig om je persoonlijk te ontmoeten!

  Meer weten over Bryxx?
  Neem dan zeker een kijkje op de website

  Interesse?

  Interesse?

  Sta je te popelen?
  Stuur een mailtje naar stage@contribute-group.be en overtuig ons van jouw kracht!